Mieszanka składa się z 70 % Arabiki z Meksyku i Brazylii oraz 30 % Robusty z Ugandy. Mieszanka Impressa jest przygotowana specjalnie do użycia w ekspresach automatycznych Jura. Dzięki zawartości Robusty w mieszance, w trakcie procesu zaparzania nawet w ekspresie automatycznym, na powierzchni kawy wytwarza się piękna, długotrwała i gładka crema.
Silny smak Impressa potocznie mówiąc "daje kopa" i może być określona jako typowa włoska mieszanka pod espresso.
Mieszanka najbardziej pasuje do krótkiego, silnego espresso. Siła jej charakteru przebija się również doskonale przez mleko w cappuccino i latte macchiato.
Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast.
Skład: 70 % Arabica, 30 % Robusta
Smak: mocny
Palenie: średnie
Opakowanie: 250 g
Aromat: 5/5
Kwaskowatość: 2/5
Body (Konsystencja): 4/5
Palenie: 3/5
Brasil Coffee
100% Arabika
Brasil Santos – to łagodna, delikatna kawa, odznaczjąca się harmonijnym i łagodnym smakiem, pozbawionym kwaskowatości, uprawiana powyżej 1000 m n.p.m. wyłuskiwana metodą mokrą. Ziarna kawy Brasil Santos wypalane są w sposób tradycyjny w piecu bębnowym.
Powolny, mistrzowski proces palenia wymaga dużej wiedzy, ale zapewnia wydobycie wszystkich walorów ziarna.
Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren
Użycie wkładów filtrujących CLARIS gwarantuje otrzymanie zawsze świeżej przefiltrowanej, delikatnej w smaku wody, służącej do przygotowania herbaty i kawy. Opracowane specjalnie do ekspresów JURA i umieszczone bezpośrednio w zbiorniku na wodę, powodują neutralny odczyn pH wody. Dlaczego warto korzystać z filtrów Claris?
Gwarancję, że woda służąca do przygotowywania kawy jest świeżo przefiltrowana, tuż przed zaparzeniem kawy.
Świeżo przefiltrowana woda i pozbawiona złych aromatów powoduje odkrycie na podniebieniu zupełnie nowych smaków i zapachów kawy
Długotrwałe zabezpieczenie ekspresu do kawy
Wymiana filtra Claris powinna być przeprowadzona po przefiltrowaniu 50 litrów wody lub co 2 miesiące. Po tym czasie filtr przestaje działać i wymaga wymiany.
250g ziarnistej 100% Arabiki z Indii. Planatacje usytuowane są w prowincji Karnataka, a także w Tellichery i Malabar w prowincji Kerala. Kilka planatacji znajduje się w południowo zachodniej części kraju, w Nilgeris, w południowo wschodnim Tamil Nadu.
Indyjska kawa znana jest ze specjalnego procesu przygotowania do wypalania zwanego monsunowaniem. Po zbiorach ziarna są eksponowane na deszcz monsunowy na okres pięciu dni w celu zwiększenia ich wilgotności. Następnie ziarna są suszone na wietrze monsunowym przez okres 7 tygodni.
Monsunowanie nadaje kawie niepowtarzalny, charakterystycznie aksamitny smak. Bardzo delikatny, w ogóle nie kwaśny, delikatnie pikantny, silnie cielisty o pełnym smaku. Najlepsza kawa dla delikatnego żołądka.
Z bardzo niską kwasowością, kawa ta doskonale nadaje się na wieczorne espresso lub na cafe creme.
Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast.
Skład: 100 % Arabika
Smak: łagodny
Palenie: jasne
Opakowanie: 250 g
Aromat: 4/5
Kwaskowatość: 1/5
Body (Konsystencja): 4/5
Palenie: 2/5
Zbalansowana mieszanka 100% czystych Arabik z Gwatemali, Brazylii i Kostaryki i delikatne palenie czyni tę kawę idealną do przygotowania aromatycznej Cafe Creme.
Lekka, przyjemna i delikatna w smaku, jednocześnie aromatyczna i wykwintnie zrównoważona zagwarantuje zachwyt podniebienia.
Codzienna mieszanka dla wymagających koneserów i miłosników Cafe Creme i Cafe Latte. Mleko lub śmietanka dopełni harmonijnie smak tej mieszanki.
Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast.
Skład: 100 % Arabika
Smak: łagodny
Palenie: jasne
Opakowanie: 250 g
Aromat: 3/5
Kwaskowatość: 3/5
Body (Konsystencja): 3/5
Palenie: 2/5