Twoje zapytanie pokaż wyszukiwarkę »

jura ekspresy, ekspresy do gastronomii, akcesoria jura

Mieszanka składa się z 70 % Arabiki z Meksyku i Brazylii oraz 30 % Robusty z Ugandy. Mieszanka Impressa jest przygotowana specjalnie do użycia w ekspresach automatycznych Jura. Dzięki zawartości Robusty w mieszance, w trakcie procesu zaparzania nawet w ekspresie automatycznym, na powierzchni kawy wytwarza się piękna, długotrwała i gładka crema. Silny smak Impressa potocznie mówiąc "daje kopa" i może być określona jako typowa włoska mieszanka pod espresso. Mieszanka najbardziej pasuje do krótkiego, silnego espresso. Siła jej charakteru przebija się również doskonale przez mleko w cappuccino i latte macchiato. Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast. Skład: 70 % Arabica, 30 % Robusta Smak: mocny Palenie: średnie Opakowanie: 250 g Aromat: 5/5 Kwaskowatość: 2/5 Body (Konsystencja): 4/5 Palenie: 3/5
Zbalansowana mieszanka 100% czystych Arabik z Gwatemali, Brazylii i Kostaryki i delikatne palenie czyni tę kawę idealną do przygotowania aromatycznej Cafe Creme. Lekka, przyjemna i delikatna w smaku, jednocześnie aromatyczna i wykwintnie zrównoważona zagwarantuje zachwyt podniebienia. Codzienna mieszanka dla wymagających koneserów i miłosników  Cafe Creme i Cafe Latte. Mleko lub śmietanka dopełni harmonijnie smak tej mieszanki. Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast. Skład: 100 % Arabika Smak: łagodny Palenie: jasne Opakowanie: 250 g Aromat: 3/5 Kwaskowatość: 3/5 Body (Konsystencja): 3/5 Palenie: 2/5
250g ziarnistej 100% Arabiki z Indii. Planatacje usytuowane są w prowincji Karnataka, a także w Tellichery i Malabar w prowincji Kerala. Kilka planatacji znajduje się w południowo zachodniej części kraju, w Nilgeris, w południowo wschodnim Tamil Nadu. Indyjska kawa znana jest ze specjalnego procesu przygotowania do wypalania zwanego monsunowaniem. Po zbiorach ziarna są eksponowane na deszcz monsunowy na okres pięciu dni w celu zwiększenia ich wilgotności. Następnie ziarna są suszone na wietrze monsunowym przez okres 7 tygodni. Monsunowanie nadaje kawie niepowtarzalny, charakterystycznie aksamitny smak. Bardzo delikatny, w ogóle nie kwaśny, delikatnie pikantny, silnie cielisty o pełnym smaku. Najlepsza kawa dla delikatnego żołądka. Z bardzo niską kwasowością, kawa ta doskonale nadaje się na wieczorne espresso lub na cafe creme. Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast. Skład: 100 % Arabika Smak: łagodny Palenie: jasne Opakowanie: 250 g Aromat: 4/5 Kwaskowatość: 1/5 Body (Konsystencja): 4/5 Palenie: 2/5
Płyn do czyszczenia systemu cappucino Firma JURA wyznaczyła nowe trendy w technologii wytwarzania delikatnej pianki. Rewolucyjna technologia wytwarzania delikatnej pianki pozwala uzyskać kremową, mleczną piankę o długo utrzymującej się konsystencji i sprawia, że degustacja to prawdziwe święto dla podniebienia. Dzięki niej można smakować najwyższej jakości specjały kawowe, takie jak kawa latte macchiato, kawa cappuccino, kawa espresso macchiato, kawa Flat White. Aby można było stale rozkoszować się doskonałym smakiem specjałów kawowych, stworzony został środek czyszczący do systemu mlecznego. Formuła została idealnie dopasowana do zastosowania w automatycznych ekspresach do specjałów kawowych firmy JURA i gwarantuje najwyższą efektywność oraz ochronę materiału podczas czyszczenia, dzięki czemu trwałość ekspresu ulega wydłużeniu.  Zwykłe przepłukanie dozownika mleka przy użyciu środka czyszczącego powoduje usunięcie pozostałości oraz tłuszczu z mleka i automatyczny ekspres do kawy jest higienicznie czysty i gotowy do następnego użycia. Bez fosforanów Silna świadomość ekologiczna ma w firmie JURA równie długą tradycję, jak zrównoważone obchodzenie się z zasobami i energią. Dlatego w przypadku oryginalnego środka czyszczącego do systemu mlecznego JURA stawia wyłącznie na skład chemiczny wolny od fosforanów. Zoptymalizowana formuła gwarantuje higienę systemu mlecznego posiadającą certyfikat TÜV przy jednoczesnej dbałości o środowisko.
Płyn do czyszczenia systemu cappucino Firma JURA wyznaczyła nowe trendy w technologii wytwarzania delikatnej pianki. Rewolucyjna technologia wytwarzania delikatnej pianki pozwala uzyskać kremową, mleczną piankę o długo utrzymującej się konsystencji i sprawia, że degustacja to prawdziwe święto dla podniebienia. Dzięki niej można smakować najwyższej jakości specjały kawowe, takie jak kawa latte macchiato, kawa cappuccino, kawa espresso macchiato, kawa Flat White. Aby można było stale rozkoszować się doskonałym smakiem specjałów kawowych, stworzony został środek czyszczący do systemu mlecznego. Formuła została idealnie dopasowana do zastosowania w automatycznych ekspresach do specjałów kawowych firmy JURA i gwarantuje najwyższą efektywność oraz ochronę materiału podczas czyszczenia, dzięki czemu trwałość ekspresu ulega wydłużeniu.  Zwykłe przepłukanie dozownika mleka przy użyciu środka czyszczącego powoduje usunięcie pozostałości oraz tłuszczu z mleka i automatyczny ekspres do kawy jest higienicznie czysty i gotowy do następnego użycia. Bez fosforanów Silna świadomość ekologiczna ma w firmie JURA równie długą tradycję, jak zrównoważone obchodzenie się z zasobami i energią. Dlatego w przypadku oryginalnego środka czyszczącego do systemu mlecznego JURA stawia wyłącznie na skład chemiczny wolny od fosforanów. Zoptymalizowana formuła gwarantuje higienę systemu mlecznego posiadającą certyfikat TÜV przy jednoczesnej dbałości o środowisko.
Akrylowa pokrywa kawy AROMA. Pasuje do modeli z serii Z.
Spieniacz do mleka Z. Pasuje do modeli serii Z5. Do spieniacza pasują dwa rodzaje końcówek: Długa lub krótka. 
Dysza piany krótka. Pasuje do modeli Z5. Dysza przeznaczona do: Spieniacza Z5
79.00 zł
Grill tacki ociekowej. Wykonany ze stali nierdzewnej. Pasuje do modelu Z7. Grill przeznaczony do: Tacka ociekowa