Twoje zapytanie pokaż wyszukiwarkę »

ekspresy do gastronomii, kawa do ekspresu, ekspresy biurowe

Komunikacja bezprzewodowa gwarantowana Komunikacja bezprzewodowa staje się standardem w wielu aspektach naszego życia. Teraz również w przypadku ekspresów do kawy. Chłodziarki do mleka Cool Control Wireless JURA są w stałym kontakcie z automatycznymi ekspresami do kazwy. Chłodziarka do mleka jest w stanie wskazać, kiedy ma za mało mleka na kolejne cappuccino czy latte macchiato. Kiedy poziom mleka opada poniżej wskaźnika monitorowanego czujnikiem, komunikat „uzupe!nij mleko” pojawi się na wyświetlaczu ekspresu. Co daje nam pewność, że unikniemy rozbryzgiwania mleka. Wysokiej jakości zbiornik, wykonany ze stali nierdzewnej, o pojemności 0,6 litra można łatwo wyjąć, ponownie napełnić, wyczyścić lub przechować w lodówce w razie konieczności. Pojemnik ze stali nierdzewnej może być myty w zmywarce. Zaprojektowane czystymi, prostymi liniami chłodziarki do mleka Cool Control idealnie pasują do klasycznych ekspresów do kawy JURA. Poniższe ekspresy do kawy wyposażone zostały w funkcję komunikacji bezprzewodowej: Ekspresy do użytku domowego:  GIGA 5 IMPRESSA Z9 One Touch TFT IMPRESSA Z7 One Touch Voice IMPRESSA Z7 One Touch* IMPRESSA J9.4 One Touch TFT IMPRESSA J9.3 One Touch TFT IMPRESSA J9.2 One Touch Ekspresy profesjonalne: GIGA X9 GIGA X9c GIGA X7 GIGA X7c IMPRESSA XJ9
Brasil Coffee 100% Arabika    Brasil Santos – to łagodna, delikatna kawa, odznaczjąca się harmonijnym i łagodnym smakiem, pozbawionym kwaskowatości, uprawiana powyżej 1000 m n.p.m. wyłuskiwana metodą mokrą. Ziarna kawy Brasil Santos wypalane są w sposób tradycyjny w piecu bębnowym. Powolny, mistrzowski proces palenia wymaga dużej wiedzy, ale zapewnia wydobycie wszystkich walorów ziarna. Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren 
Brasil Coffee 100% Arabika    Brasil Santos – to łagodna, delikatna kawa, odznaczjąca się harmonijnym i łagodnym smakiem, pozbawionym kwaskowatości, uprawiana powyżej 1000 m n.p.m. wyłuskiwana metodą mokrą. Ziarna kawy Brasil Santos wypalane są w sposób tradycyjny w piecu bębnowym. Powolny, mistrzowski proces palenia wymaga dużej wiedzy, ale zapewnia wydobycie wszystkich walorów ziarna. Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren
Barcelona coffee Zawiera 100% Mieszanki różnych gatunków Arabiki Delikatna mieszanka starannie wyselekcjonowanych gatunków kaw Arabika, palona na styl hiszpański została tak skomponowana, aby zachować delikatność składających się na nią ziaren brazylijskiej Arabiki i słodycz ziaren kawy z Sidamo - górzystego regionu Etiopii. Esperanto – Espresso we włoskim stylu – idealnie nadające się do kaw mlecznych. Ziarna kawy Brasil Santos wypalane są w sposób tradycyjny w piecu bębnowym. Powolny, mistrzowski proces palenia wymaga dużej wiedzy, ale zapewnia wydobycie wszystkich walorów ziarna.   Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren.  
Barcelona coffee Zawiera 100% Mieszanki różnych gatunków Arabiki Delikatna mieszanka starannie wyselekcjonowanych gatunków kaw Arabika, palona na styl hiszpański została tak skomponowana, aby zachować delikatność składających się na nią ziaren brazylijskiej Arabiki i słodycz ziaren kawy z Sidamo - górzystego regionu Etiopii.    Esperanto – Espresso we włoskim stylu – idealnie nadające się do kaw mlecznych. Ziarna kawy Brasil Santos wypalane są w sposób tradycyjny w piecu bębnowym. Powolny, mistrzowski proces palenia wymaga dużej wiedzy, ale zapewnia wydobycie wszystkich walorów ziarna.   Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren.  
Milano Coffee 70% Arabica, 30% Robusta Grande Espresso to kompozycja ziaren z brazylijskiej Arabiki i indyjskiej Robusty. Wyrazista, „podkęcona” Robustą mieszanka cechuje się złożonym smakiem. Pozbawiona kwaskowatości, oleista, z gęstą cremą. Świetnie nadaje się do codziennego, mocnego espresso. Palona na sposób włoski.Brasil Santos reg. Guaxupe  Dominujące smaki: gorzka czekolada z nutą karmelu, orzech włoski.  
Milano Coffee 70% Arabica, 30% Robusta Grande Espresso to kompozycja ziaren z brazylijskiej Arabiki i indyjskiej Robusty. Wyrazista, „podkęcona” Robustą mieszanka cechuje się złożonym smakiem. Pozbawiona kwaskowatości, oleista, z gęstą cremą. Świetnie nadaje się do codziennego, mocnego espresso. Palona na sposób włoski.Brasil Santos reg. Guaxupe  Dominujące smaki: gorzka czekolada z nutą karmelu, orzech włoski.  
250g ziarnistej 100% Arabiki z Indii. Planatacje usytuowane są w prowincji Karnataka, a także w Tellichery i Malabar w prowincji Kerala. Kilka planatacji znajduje się w południowo zachodniej części kraju, w Nilgeris, w południowo wschodnim Tamil Nadu. Indyjska kawa znana jest ze specjalnego procesu przygotowania do wypalania zwanego monsunowaniem. Po zbiorach ziarna są eksponowane na deszcz monsunowy na okres pięciu dni w celu zwiększenia ich wilgotności. Następnie ziarna są suszone na wietrze monsunowym przez okres 7 tygodni. Monsunowanie nadaje kawie niepowtarzalny, charakterystycznie aksamitny smak. Bardzo delikatny, w ogóle nie kwaśny, delikatnie pikantny, silnie cielisty o pełnym smaku. Najlepsza kawa dla delikatnego żołądka. Z bardzo niską kwasowością, kawa ta doskonale nadaje się na wieczorne espresso lub na cafe creme. Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast. Skład: 100 % Arabika Smak: łagodny Palenie: jasne Opakowanie: 250 g Aromat: 4/5 Kwaskowatość: 1/5 Body (Konsystencja): 4/5 Palenie: 2/5
2- fazowe tabletki odkamieniające   Kamień jest największym wrogiem wszystkich automatycznych ekspresów do kawy Aby wydłużyć trwałość ekspresu do kawy, firma JURA opracowała dwufazowe tabletki odkamieniajace, które delikatnie usuwają kamień, chroniąc jednocześnie ekspres. NOWOŚĆ: Dwufazowe odkamienianie Opracowane specjalnie do automatycznych ekspresów do kawy JURA tabletki odkamieniające o optymalnym czasie rozpuszczania pozostawiają ekspres czysty, działając efektywnie i zapewniając wyjątkowo trwały efekt. Dwie fazy procesu odkamieniania: Faza pierwsza: Starannie usuwa cały kamień nie pozostawiając resztek. Faza druga: Zamyka system przepływu i zapewnia trwałą ochronę antykorozyjną przewodów oraz termoblok.  Wyłącznie oryginalne tabletki odkamieniające JURA gwarantują pełną higienę i ochronę. Nasze formuły ochronne i składniki są pod każdym względem optymalnie dostosowane do procesów i materiałów, z których są wykonane automatyczne ekspresy do kawy JURA. Bez fosforanów Silna świadomość ekologiczna ma w firmie JURA równie długą tradycję, jak zrównoważone obchodzenie się z zasobami i energią. Dlatego w przypadku oryginalnych tabletek odkamieniających JURA stawia wyłącznie na skład chemiczny wolny od fosforanów. Zoptymalizowana formuła gwarantuje higienę posiadającą certyfikat TÜV przy jednoczesnej dbałości o środowisko i doskonałych rezultatach przyrządzania kawy.