Twoje zapytanie pokaż wyszukiwarkę »

ekspres do kawy, kawa do ekspresu, ekspresy do kawy jura

Akrylowa pokrywa kawy AROMA. Pasuje do modeli z serii Z.
Akrylowa pokrywa kawy AROMA. Pasuje do modeli z serii C, E, F
Pokrywa zbiornika kawy, kolor czarny. Pasuje do modeli z serii C, E, F.
Mieszanka składa się z 70 % Arabiki z Meksyku i Brazylii oraz 30 % Robusty z Ugandy. Mieszanka Impressa jest przygotowana specjalnie do użycia w ekspresach automatycznych Jura. Dzięki zawartości Robusty w mieszance, w trakcie procesu zaparzania nawet w ekspresie automatycznym, na powierzchni kawy wytwarza się piękna, długotrwała i gładka crema. Silny smak Impressa potocznie mówiąc "daje kopa" i może być określona jako typowa włoska mieszanka pod espresso. Mieszanka najbardziej pasuje do krótkiego, silnego espresso. Siła jej charakteru przebija się również doskonale przez mleko w cappuccino i latte macchiato. Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast. Skład: 70 % Arabica, 30 % Robusta Smak: mocny Palenie: średnie Opakowanie: 250 g Aromat: 5/5 Kwaskowatość: 2/5 Body (Konsystencja): 4/5 Palenie: 3/5
Pokrywa kawy mielonej, kolor czarny. Pasuje do modeli S50, S70, S90, S9, S7, X90, X70, XS90, XS9.
Użycie wkładów filtrujących CLARIS gwarantuje otrzymanie zawsze świeżej przefiltrowanej, delikatnej w smaku wody, służącej do przygotowania herbaty i kawy. Opracowane specjalnie do ekspresów JURA i umieszczone bezpośrednio w zbiorniku na wodę, powodują neutralny odczyn pH wody. Dlaczego warto korzystać z filtrów Claris? Gwarancję, że woda służąca do przygotowywania kawy jest świeżo przefiltrowana, tuż przed zaparzeniem kawy. Świeżo przefiltrowana woda i pozbawiona złych aromatów powoduje odkrycie na podniebieniu zupełnie nowych smaków i zapachów kawy Długotrwałe zabezpieczenie ekspresu do kawy Wymiana filtra Claris powinna być przeprowadzona po przefiltrowaniu 50 litrów wody lub co 2 miesiące. Po tym czasie filtr przestaje działać i wymaga wymiany.
Brasil Coffee 100% Arabika    Brasil Santos – to łagodna, delikatna kawa, odznaczjąca się harmonijnym i łagodnym smakiem, pozbawionym kwaskowatości, uprawiana powyżej 1000 m n.p.m. wyłuskiwana metodą mokrą. Ziarna kawy Brasil Santos wypalane są w sposób tradycyjny w piecu bębnowym. Powolny, mistrzowski proces palenia wymaga dużej wiedzy, ale zapewnia wydobycie wszystkich walorów ziarna. Gwarancja prawdziwej świeżości wypalanych ziaren 
Użycie zestawów filtrujących CLARIS gwarantuje otrzymanie zawsze świeżej przefiltrowanej, delikatnej wody, służącej do przygotowania herbaty i kawy. Opracowane specjalnie do ekspresów JURA i umieszczone bezpośrednio w zbiorniku na wodę, powodują neutralny odczyn pH wody. Dlaczego warto korzystać z filtrów Claris? Gwarancję, że woda służąca do przygotowywania kawy jest świeżo przefiltrowana, tuż przed zaparzeniem kawy,. Świeżo przefiltrowana woda i pozbawiona złych aromatów powoduje odkrycie na nowo w podniebieniu zupełnie nowych smaków i zapachów kawy Długotrwałe zabezpieczenie ekspresu do kawy, zapobieganie zakamieneiniu ekspresu Wymiana filtra Claris powinna być przeprowadzona po przefiltrowaniu 50 litrów wody lub co 2 miesiące. Po tym czasie filtr przestaje działać i wymaga wymiany. FILTRY CLARIS BLUE ZASTĄPIONE ZOSTAŁY WKŁADAMI CLARIS SMART. WKŁADY CLARIS SMART MOŻNA UŻYWAĆ WE WSZYSTKICH MODELACH UŻYWAJĄCYCH FILTRÓW BLUE.
250g ziarnistej 100% Arabiki z Indii. Planatacje usytuowane są w prowincji Karnataka, a także w Tellichery i Malabar w prowincji Kerala. Kilka planatacji znajduje się w południowo zachodniej części kraju, w Nilgeris, w południowo wschodnim Tamil Nadu. Indyjska kawa znana jest ze specjalnego procesu przygotowania do wypalania zwanego monsunowaniem. Po zbiorach ziarna są eksponowane na deszcz monsunowy na okres pięciu dni w celu zwiększenia ich wilgotności. Następnie ziarna są suszone na wietrze monsunowym przez okres 7 tygodni. Monsunowanie nadaje kawie niepowtarzalny, charakterystycznie aksamitny smak. Bardzo delikatny, w ogóle nie kwaśny, delikatnie pikantny, silnie cielisty o pełnym smaku. Najlepsza kawa dla delikatnego żołądka. Z bardzo niską kwasowością, kawa ta doskonale nadaje się na wieczorne espresso lub na cafe creme. Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast. Skład: 100 % Arabika Smak: łagodny Palenie: jasne Opakowanie: 250 g Aromat: 4/5 Kwaskowatość: 1/5 Body (Konsystencja): 4/5 Palenie: 2/5