Użycie wkładów filtrujących CLARIS gwarantuje otrzymanie zawsze świeżej przefiltrowanej, delikatnej w smaku wody, służącej do przygotowania herbaty i kawy. Opracowane specjalnie do ekspresów JURA i umieszczone bezpośrednio w zbiorniku na wodę, powodują neutralny odczyn pH wody. Dlaczego warto korzystać z filtrów Claris?
Gwarancję, że woda służąca do przygotowywania kawy jest świeżo przefiltrowana, tuż przed zaparzeniem kawy.
Świeżo przefiltrowana woda i pozbawiona złych aromatów powoduje odkrycie na podniebieniu zupełnie nowych smaków i zapachów kawy
Długotrwałe zabezpieczenie ekspresu do kawy
Wymiana filtra Claris powinna być przeprowadzona po przefiltrowaniu 50 litrów wody lub co 2 miesiące. Po tym czasie filtr przestaje działać i wymaga wymiany.
Użycie wkładów filtrujących CLARIS gwarantuje otrzymanie zawsze świeżej przefiltrowanej, delikatnej w smaku wody, służącej do przygotowania herbaty i kawy. Opracowane specjalnie do ekspresów JURA i umieszczone bezpośrednio w zbiorniku na wodę, powodują neutralny odczyn pH wody. Dlaczego warto korzystać z filtrów Claris?
Gwarancję, że woda służąca do przygotowywania kawy jest świeżo przefiltrowana, tuż przed zaparzeniem kawy.
Świeżo przefiltrowana woda i pozbawiona złych aromatów powoduje odkrycie na podniebieniu zupełnie nowych smaków i zapachów kawy
Długotrwałe zabezpieczenie ekspresu do kawy
Wymiana filtra Claris powinna być przeprowadzona po przefiltrowaniu 50 litrów wody lub co 2 miesiące. Po tym czasie filtr przestaje działać i wymaga wymiany.
Użycie zestawów filtrujących CLARIS gwarantuje otrzymanie zawsze świeżej przefiltrowanej, delikatnej wody, służącej do przygotowania herbaty i kawy. Opracowane specjalnie do ekspresów JURA i umieszczone bezpośrednio w zbiorniku na wodę, powodują neutralny odczyn pH wody. Dlaczego warto korzystać z filtrów Claris?
Gwarancję, że woda służąca do przygotowywania kawy jest świeżo przefiltrowana, tuż przed zaparzeniem kawy,.
Świeżo przefiltrowana woda i pozbawiona złych aromatów powoduje odkrycie na nowo w podniebieniu zupełnie nowych smaków i zapachów kawy
Długotrwałe zabezpieczenie ekspresu do kawy, zapobieganie zakamieneiniu ekspresu
Wymiana filtra Claris powinna być przeprowadzona po przefiltrowaniu 50 litrów wody lub co 2 miesiące. Po tym czasie filtr przestaje działać i wymaga wymiany. FILTRY CLARIS BLUE ZASTĄPIONE ZOSTAŁY WKŁADAMI CLARIS SMART. WKŁADY CLARIS SMART MOŻNA UŻYWAĆ WE WSZYSTKICH MODELACH UŻYWAJĄCYCH FILTRÓW BLUE.
Mieszanka składa się z 70 % Arabiki z Meksyku i Brazylii oraz 30 % Robusty z Ugandy. Mieszanka Impressa jest przygotowana specjalnie do użycia w ekspresach automatycznych Jura. Dzięki zawartości Robusty w mieszance, w trakcie procesu zaparzania nawet w ekspresie automatycznym, na powierzchni kawy wytwarza się piękna, długotrwała i gładka crema.
Silny smak Impressa potocznie mówiąc "daje kopa" i może być określona jako typowa włoska mieszanka pod espresso.
Mieszanka najbardziej pasuje do krótkiego, silnego espresso. Siła jej charakteru przebija się również doskonale przez mleko w cappuccino i latte macchiato.
Kawa palona w Szwajcarii - Swiss Roast.
Skład: 70 % Arabica, 30 % Robusta
Smak: mocny
Palenie: średnie
Opakowanie: 250 g
Aromat: 5/5
Kwaskowatość: 2/5
Body (Konsystencja): 4/5
Palenie: 3/5
Magia świeżej pianki mlecznej
Puchata, lekka i uniwersalna. Świeżą i delikatną piankę mleczną ze spieniacza mleka JURA można wykorzystywać do przyrządzania specjałów kawowych, takich jak modna flat white – po raz pierwszy również na zimno.
Przejrzystość i prostota formy, przemyślane kształty i wygląd oraz najlepsze materiały sprawiają, że ubijaczka do idealnej pianki jest bardzo łatwa w obsłudze i gwarantuje optymalną higienę. Wyposażone w dwie nasadki urządzenie służy do przyrządzania zimnego, ciepłego i gorącego mleka, a także pianki mlecznej.
Wystarczy nacisnąć tylko jeden przycisk. Spieniacz mleka JURA, zarówno jako uzupełnienie każdego ekspresu automatycznego, jak i niezależne urządzenie, oferuje wszystkim miłośnikom specjałów z mlekiem niespotykaną dotąd różnorodność pomysłów na przepisy i umiejętności właściwych baristom.